Ρητή Δήλωση

Το ιστολόγιο αυτό είναι μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία για να καταθέτω στιγμές και σκέψεις από τη δική μου προσπάθεια να έρθω πιο κοντά στη νομοτελειακή θεωρία του Κομμουνισμού και την καταγραφή εντυπώσεων από τη διαδρομή αυτή. Αν και ο συντάκτης συμφωνεί με τις θέσεις, τη στρατηγική και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω αυτού του ιστολογίου δεν εκφράζονται οι επίσημες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τυχόν αναφορές στις επίσημες θέσεις του ή οτιδήποτε έχει ως πηγή τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της Κεντρική Επιτροπής του, θα αναφέρονται ρητώς από το συντάκτη.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ....

Τα ατράνταχτα επιχειρήματα του προέδρου της ΓΣΕΕ στον πρόεδρο του ΣΕΒ στη σημερινή συνάντηση.




Πηγή: Εφημερίδα "Το Ποντίκι" 17/01/12

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ελληνική Χαλυβουργία - Η αρχή του τέλους της εκμετάλλευσης;


Μπορεί αυτή τη στιγμή να διαβάζεις τα παρακάτω από τον υπολογιστή του γραφείου σου ή από το σπίτι σου, αλλά για τα επόμενα 2’ θέλω να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση ενός εργάτη που θα πρέπει καθημερινά:

  • Να βάζεις το χέρι σου μέσα σε λάβα, με τον κίνδυνο βέβαια ότι μπορεί να λιώσεις το χέρι σου. 
  • Να παλεύεις με μηχανήματα και σίδερα με το κίνδυνο να κόψεις το χέρι σου, τουλάχιστον. 
  • Να σκαρφαλώνεις σε 60 μέτρα ύψος σε θερμοκρασία 45-50 βαθμούς όπου υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να μην δουλεύουν τα κλιματιστικά. 
  • Δουλεύεις σε ένα περιβάλλον με άκρως αποπνικτική ατμόσφαιρα, περιβάλλον που οδηγεί σε σίγουρες βλάβες υγείας.
  • Κατά καιρούς δίπλα σου σκοτώνονται άνθρωποι-συνάδελφοί σου-γιατί τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπέστατα. Επίσης η επιλογή των υλικών ασφαλείας γίνεται καθαρά με γνώμονα το φθηνό κόστος και όχι τη ποιότητα, οπότε καθημερινά ζεις με το φόβο ότι θα συμβεί και σε εσένα. Βλέπεις για τον Μάνεση (ιδιοκτήτης της Ελληνικής Χαλυβουργίας) το να πληρώσει ένα συρματόσχοινο ασφαλείας 0,10€ αντί για 1€ (ενδεικτικά ποσά) δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά 0,90€ κέρδος.
Ξαφνικά μια μέρα σου ζητούν να υπογράψεις νέα σύμβαση στην οποία αναφέρουν:

  • Να δουλεύεις άλλοτε 12, άλλοτε 8 και άλλοτε 5 ώρες. Άλλοτε και τις 5 ημέρες, άλλοτε κάποιες μέρες και αυτό να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον εργοδότη και τις διαθέσεις του.
  •  Ξαφνικά ο μισθός σου να γίνει 500€ και αν τυχόν έχεις και προϋπηρεσία 5 ή 10 ή 15 ετών κ.ο.κ να μπορεί να σε απολύσει όποτε θέλει. Επίσης να δικαιούσαι μόνο ένα υποτυπώδες ποσό, χωρίς να μπορεί να συγκριθεί με την αποζημίωση που πριν τη νέα σύμβαση θα μπορούσες να πάρεις.
  • Οι πρώτοι 15 συνάδελφοι που αρνούνται να υπογράψουν, απλά….απολύονται.
  • Οι επόμενοι 15 επίσης.
  • Οι επόμενοι 35 επίσης.

Αφού η σειρά σου φτάνει….

…ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ;
ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ Ή ΘΑ ΔΕΧΟΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ;

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΛΛΗΜΑ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30/10/11.  
Επειδή όλα τα μέσα αποσιωπούν το συγκεκριμένο ζήτημα, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία ζητούν από τον κάθε ένα από εμάς να μεταδώσει το μήνυμα της πάλης τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους και γενικότερα για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, δηλαδή όλων μας. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε και να αισθανόμαστε άνθρωποι.
Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν και για όλους εμάς, γιατί περνώντας αυτά τα μέτρα ένας εργοδότης δημιουργεί δεδικασμένο και ανοίγει το δρόμο για όλους τους εργοδότες και έτσι μετά…

...Η Δουλεία δεν θα απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα και πάλι.

Ο αγώνας τους συνεχίζεται λόγω της αλληλεγγύης που δείχνουν φορείς και απλοί πολίτες είτε με το να βρίσκονται και αυτοί στη πύλη μαζί τους, είτε με οικονομική ενίσχυση, είτε με τρόφιμα ακόμα και με ξύλα για να καίνε τη νύχτα και να ζεσταίνονται.


  Βρες ένα τρόπο να συνδράμεις και εσύ σε αυτή τη προσπάθειά τους.
Ο πιο απλός τρόπος είναι να πάς μια φορά στον Ασπρόπυργο, να ενημερωθείς από τους ίδιους για το τι συμβαίνει και μετά 
να φροντίζεις να ενημερώνεις όσους δεν το γνωρίζουν.


Πίστεψέ με…είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν πάρει μυρωδιά!








Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Όταν προσπάθησα να δω από την άλλη...

Δημιουργώ αυτό το ιστολόγιο για να μπορέσω να καταθέσω και να καταθέτω τις εμπειρίες μου τώρα που προσπαθώ να δω από την άλλη.
Από την άλλη πλευρά του τοίχου, από άλλη σκοπιά, με άλλη ματιά, με άλλη οπτική- όπως θέλει μπορεί να το πει ο καθένας. Όταν τα πράγματα βλέπεις ότι βαίνουν προς αδιέξοδο τότε προσπαθείς να δεις από την άλλη. Άλλοτε νωρίτερα, άλλοτε πιο αργά.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να αλλάξεις τα κακώς κείμενα αν και δυστυχώς δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται αγώνα μα πάνω απ' όλα οργάνωση! Αν θες να επιτύχεις, χρειάζεται σχεδιασμός. Και τότε...όλα κυλούν ομαλότερα!
Ποτέ όμως δεν πρέπει να είσαι μόνος γιατί έτσι δεν ακούγεσαι. Το σύνθημα δυναμώνει όταν ενώνονται  πολλές φωνές.
     
  -----------------------------now Turnabout  /  Αναστροφή--------------------------------------